دسته بندی های مشاغل

مشاغل می توانند با روشها و دیدگاه های بسیار متنوعی دسته بندی شوند و به تبع آن، این نگاه می تواند نتایج خاص خودش را به دنبال داشته باشد. 

رابرت تورو کیوساکی (Robert Toru Kiyosaki) (زاده ۸ آوریل ۱۹۴۷) سرمایه‌گذار و نویسنده کتاب پدر پولدار پدر بی‌پول است. این کتاب مشهور ترین اثر اوست.

شاید نگاهی گذرا به نوشته ها و اطلاع از دیدگاه رابرت کیوساکی در این خصوص جالب توجه باشد. کیوساکی مشاغل یا به عبارتی بهتر شاغل بودن را به چهار گروه تقسیم می نماید.

 

اینفوگراف چهاروجهی جریان نقدینگی - رابرت کیوساکی

کارمند

  • شما با کارکردن برای دیگران پول به دست می آورید. مانند کارمندان سازمانی و اداری،مدیرانی که سهمی از مالکیت کسب و کار را ندارند، شاگرد مغازه یا منشی مطب پزشک.

خویش فرما

  • شما با کارکردن برای خودتان در شغلی که مالک آن خود شما هستید، پول به دست می آورید. مانند پزشک، وکیل، مغازه داران، رانندگان تاکسی که مالک خودرو نیز هستند.

مالک کسب و کار (بزرگ)

  • شما مالک یک سیستم هستید که آن سیستم برای شما پول درمی آورد. مانند مالک و مدیر عامل یک شرکت برزگ. مالک یک کارگاه یا یک مغازه که تعداد قابل توجهی کارمند و کارگر دارد.

سرمایه گذار

  • پول شما (شاید همراه با پول دیگران، ولی نه الزاماً) برای شما پول در می آورد. مانند سرمایه گذاری در بورس، سرمایه گذاری در یک پروژه، خرید اوراق مشارکت.

 

تشابه

کار اجباری و دائمی

    • در تصویر بالا، ستون سمت چپ، انواعی از اشتغال را نشان می دهد که شما معمولا پول زیادی به دست نمی آورید و مجبورید برای به دست آوردن پول دائما کار کنید. فرقی نمی کند کارمند باشید یا خویش فرما! منشی مطب باشید یا پزشک! هر روز درامد داشتن مستلزم هر روز کار کردن است!

تولید پول توسط دیگران

    • در تصویر بالا، ستون سمت راست، انواعی از مشاغل را می بینید که پول توسط دیگران ساخته می شود. مدیرعامل یک شرکت بزرگ، یک کارخانه بزرگ یا سرمایه گذار نیازی ندارند که در روزهای تعطیل و شب ها هم کار کنند ولی کارگران و کارمندانی که برای آنها کار می کنند یا در سازمان مورد سرمایه گذاری آنها شاغل هستند، در صورت نیاز روزهای تعطیل و شیف شب کار می کنند تا پولی را ایجاد کنند که مالک آن، صاحب شرکت، کارخانه یا سرمایه گذاران هستند!

در صورتی که مایل به اطلاع دقیق تر و وسیعتری در این خصوص باشید، می توانید کتاب «چهار وجهی جریان نقدینگی» اثر رابرت کیوساکی را مطالعه بفرمایید. مفهوم چهاروجهی جریان نقدینگی هرچند یکی از مفاهیم کلیدی و پر تکرار در نوشته های کیوساکی به شمار رفته و در بیشتر آثار او مورد بحث و توصیف است، ولی در این کتاب به صورتی ویژه به آن پرداخته شده است.

منابع:

  1. ویکی پدیا، رابرت کیوساکی
به سادگی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × یک =